duminică, 15 februarie 2009

Amintiri din paradis - inspiratie divina

Pe 06-08-2008 m-am intors din localitatea Arcus, judetul Covasna dintr-o tabara de creativitate organizata de Societatea Arte Diem care este o comunitate internaţionala formata din artisti creatori din toate domeniile artei, esteticieni, istorici şi critici de arta, care şi-au propus promovarea artei de calitate, prin organizarea de evenimente artistice care faciliteaza creatia artistica, descoperirea si lansarea tinerelor talente, schimbul de experienta, cooperarea internationala in domeniul artei, accesul rapid la informatiile utile.

Activitatea de creatie a fost coordonata de artisti profesionisti, si s-a desfasurat pe urmatoarele ateliere:
Arte plastice (coordonator: Valentin Neacşu, artist plastic)
Muzica (coordonator: Pedro Negrescu, dirijor, instrumentist si regizor muzical, profesor universitar)
Teatru (coordonator: Ioan Batinaş, actor al Teatrului Odeon, Bucureşti; membru al grupului umoristic "Vouă")
Dans (coordonator: Mónika Ardelean, coregraf, dansator)
Creaţie literara
Arta fotografica (coordonator: Károly Hlavathy, artist fotograf)
Film (coordonator: George Adamescu, regizor de film - "Mâinile tale", "Preţul aurului", "La iarba verde" - )
Atelier de creativitate (coordonator: Csibi István, actor, regizor de teatru, şi coordonator de programe culturale internaţionale)


Károly Hlavathy, artist fotograf, coordonatorul Atelierului de Arta Fotografica

Ioan Batinaş, actor al Teatrului Odeon, Bucureşti; membru al grupului umoristic "Vouă", coordonator al Atelierului de Teatru, indrumand cu pasiune tinerele talente (Tinela, Adrian, Ioan si noi ceilalti)

Valentin Neacşu, artist plastic, coordonatorul Atelierului de Arte plastice


George Adamescu, regizor de film, coordonatorul Atelierului de Film (cantand cu pasiune)

Cu toate ca la inscriere am optat pentru Atelierul de Arta Fotografica, odata ajuns in tabara am avut ocazia de a experimenta activitati specifice si atelierelor de Arte plastice, Creatie literara, Teatru.

De la stanga la dreapta, colegele mele de la Atelierul de Teatru: Eliza, Rozina, Carmen 1, Carmen 2, Tinela, Timeea, Dana, Diana si in partea de jos, GabrielaLocalitatea Arcuş, aflata la cativa kilometri de Sfantul Gheorghe, se intinde de-alungul unei strazi principale cu cate o banda pe fiecare sens de mers si este bine cunoscuta, datorita castelului in stil neobaroc al baronului Szentkereszti, aflat in imediata sa vecinatate. Castelul care are in mijlocul sau un lac artificial, este incadrat de un parc dendrologic in care sunt amplasate lucrari de arta monumentala realizate de sculptori din intreaga tara.

In continuare puteti observa cateva imagini din aceasta frumoasa asezare, atestata documentar inca din 1332.


Dar cum intotdeauna trebuie sa fii cu picioarele pe pamant, supun atentiei dvs. cateva imagini care trezesc simturile si inspiratia
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu